Meny Stäng

Lubeck

Hansastaden Lubeck känner många svenskar igen från historielektionerna, men få har besökt staden, vilket är lite synd, för detta är en både fin och intressant stad, som det dessutom är lätt att ta sig till från Sverige, på grund av direkta färjeförbindelser med staden. Vi hoppas därför att fler svenskar kommer att besöka denna stad framöver, och tänkte kort berätta varför vi tycker att staden är värd att besöka.

Full av historia

På grund av Lubecks långa och intressanta historia (staden var ju en av de allra viktigaste Hansastäderna på 1300-talet), finns det en hel del intressanta historiska sevärdheter i staden. Detta lockar många historiefantaster, men även dem som helt enkelt gillar att vistas i fina, gammaldags miljöer med äldre byggnader. Lubeck kryllar nämligen av medeltida byggnader, och har även en vallgrav. Stadens gamla centrum har även kulturarvsmärkts av UNESCO.

En av de bästa julmarknaderna i Tyskland

Många besöker Lubeck under sommaren, eftersom staden är en jättefin sommarstad, men staden är även riktigt mysig under hösten och vintern. Dessutom kan man då besöka Lubecks mycket omtyckta julmarknad, som kommer att charma de flesta som gillar julmarknader.

Kring jul anordnas även många andra trevliga evenemang, som t.ex. gospelkonserter och liknande, i staden.

Trevliga båtturer

Många gillar att se Lubeck från en av de många båtar som trafikerar staden, istället för turistbussar och liknande. Detta är ett charmigt sätt att upptäcka staden på, som uppskattas av många.

Lubeck

Bra uteliv och shopping

Gillar man att gå ut och äta eller festa på kvällarna, eller om man gillar shopping, finns det även goda möjligheter till detta i Lubeck, då det finns många bra restauranger, klubbar och butiker i staden. Staden är med andra ord verkligen inte en stad som byggts upp enbart för turister, utan en helt vanlig stad, med alla tjänster det innebär.

Lämna ett svar