Meny Stäng

Festivaler i Travemunde

Travemunde är en av Tysklands mest populära sommarorter, vilket bland annat betyder att det anordnas en hel del festivaler och andra roliga tillställningar och evenemang i staden. Även för en turist kan det vara mycket trevligt att besöka dessa, då många av festivalerna och evenemangen inte liknar de evenemang som vi har här hemma. Därför kommer här en kort guide till festivaler i Travemunde, för att du ska kunna veta lite mer om vilka festivaler du skulle kunna besöka, och även för att göra det lättare för dig att pricka in dessa när du planerar din resa till Travemunde.

Populära festivaler i Travemunde:

Travemunde promenade festival

Detta är en festival som hålls i Travemunde mitt i sommaren varje år. Då lever strandpromenaden i Travemunde upp riktigt ordentligt, då bland annat olika föreställningar, cabareer och andra små ställ ställs upp där. Dessutom kan man äta gott, direkt på den fina strandpromenaden, då det även säljs mat där.

Shantyfestivalen

Detta är en festival med sjöfartstema, som också anordnas under sommaren. Massvis med fina skepp kommer till Travemunde då, och även flera körer, som sjunger och underhåller på plats. Framför allt barnen brukar tycka om piratskeppen, som också besöker Travemunde hamn då.

Travemundes segelfestival

Som bara kallas för Travemunde festival. Det är den näst största segelfestivalen i Tyskland, och det kommer över 3 000 personer för att delta i den varje år. Mycket underhållande, även för den som inte seglar själv!

Segelfestival

Jazzfestivalen

Brukar anordnas i maj, och gör om Travemunde till ”Nordens New Orleans”. I särklass den bästa festivalen för alla jazzälskare!

Kolla upp festivalen

Att tänka på när man ska besöka en festival är att först kolla upp festivalen. Det är viktigt att veta vilka artister som deltar, vilka aktiviteter som erbjuds och vilka regler och föreskrifter som gäller. För att få veta detta kan det vara en god idé att läsa programmet för festivalen och titta på festivalens webbplats, eller att fråga vänner som har varit där. Det är också lämpligt att få reda på var festivalen är belägen och hur man tar sig dit, och om det finns några regler som gäller för parkering eller andra transporter.

Välja rätt kläder

Vid festivalbesök är det viktigt att välja rätt kläder. Om det är en utomhusfestival bör man klä sig lämpligt efter vädret och se till att ta med sig lagerkläder och regnkläder. Man bör även ta med sig bekväma skor som är lätta att promenera i. För en inomhusfestival bör man se till att klä sig för att passa in i festivalens stil och klä sig så bekvämt som möjligt.

Ta med sig nödvändiga saker

När man ska besöka en festival är det viktigt att ta med sig nödvändiga saker som vatten, mat och medicin. Man bör också se till att ta med sig solskydd och något att sitta på när man tittar på artisterna. Det är också viktigt att ta med sig något att skriva på, som en anteckningsbok och penna. Detta för att kunna föra anteckningar om de artister man har sett och de minnen man har gjort.

Var försiktig

Vid festivalbesök är det viktigt att vara försiktig. Man bör hålla koll på sina saker och försöka befinna sig i trygga områden. Det är också bra att undvika att dricka för mycket alkohol, eftersom det kan leda till olyckor.

Ha roligt

Det viktigaste när man ska besöka en festival är att ha roligt. Försök att njuta av musiken och möta nya människor. Och oavsett vad som händer, glöm inte att njuta av allt som festivalen har att erbjuda och alla minnen som du skapar.

Lämna ett svar