Meny Stäng

Festivaler i Travemunde

Travemunde är en av Tysklands mest populära sommarorter, vilket bland annat betyder att det anordnas en hel del festivaler och andra roliga tillställningar och evenemang i staden. Även för en turist kan det vara mycket trevligt att besöka dessa, då många av festivalerna och evenemangen inte liknar de evenemang som vi har här hemma. Därför kommer här en kort guide till festivaler i Travemunde, för att du ska kunna veta lite mer om vilka festivaler du skulle kunna besöka, och även för att göra det lättare för dig att pricka in dessa när du planerar din resa till Travemunde.

Populära festivaler och event i Travemunde:

Travemünde sandkonstutställning

Sandkonstutställningen äger rum bredvid Dockside i fiskehamnen Travemünde. Sedan 2018 skapas varje år en ny sandvärld med olika teman i tre båthallar, som täcker en utställningsyta på 3 500 kvadratmeter.

Sandkonstutställning

Under 2024 användes totalt 9 500 kubikmeter speciell sand för att skapa konstverk upp till sju meter höga. Över 100 skulpturer tar med dig på en resa genom temat ”Myter och Legender”. Fördjupa dig i mytologins värld och träffa den mäktige grekiska gudafadern Zeus och den romerska havsguden Neptunus. Du kan också träffa en av världens mest kända legendariska figurer, den berömde lögnaren Baron von Münchhausen, Råttfångaren från Hameln och många andra fascinerande karaktärer, vissa magiska och några verkliga, som jätten från Travemünde.

Det intilliggande serveringsområdet inbjuder besökare att stanna kvar, medan yngre gäster kan ge sig i kast med barnens sand. Hela utställningen är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning och kan besökas med husdjur i koppel.

Utställningen ligger också inom gångavstånd från Skandinavienkai tågstation och hållplatsen Teutendorfer Weg.

Läs mer om sandkonstutställningen här.

Shantyfestivalen

Detta är en festival med sjöfartstema, som också anordnas under sommaren. Massvis med fina skepp kommer till Travemunde då, och även flera körer, som sjunger och underhåller på plats. Framför allt barnen brukar tycka om piratskeppen, som också besöker Travemunde hamn då.

Travemündes segelfestival: Travemünde-veckan

Travemunde Segelfestival

Segling på världsklass är vad som väntar på denna festival med ett stort hjärta.
När de mest framstående inom internationell segling samlas i Travemünde varje år är publiken på plats och upplever de spännande racen på vågorna i Östersjön på nära håll från den livliga strandpromenaden.

Invånarna i Travemünde, lokala klubbar och föreningar berikar Travemünde-veckan med sin kreativitet.
Ortens badort blir en kosmopolitisk och internationell mötesplats där seglare från hela världen kommer för att tävla. Det är den näst största segelfestivalen i Tyskland, och det kommer över 3 000 personer för att delta i den varje år. Mycket underhållande, även för den som inte seglar själv! Läs mer om Travemünde-veckan

Jazzfestivalen

Brukar anordnas i maj, och gör om Travemunde till ”Nordens New Orleans”. I särklass den bästa festivalen för alla jazzälskare!

Kolla upp festivalen

Att tänka på när man ska besöka en festival är att först kolla upp festivalen. Det är viktigt att veta vilka artister som deltar, vilka aktiviteter som erbjuds och vilka regler och föreskrifter som gäller. För att få veta detta kan det vara en god idé att läsa programmet för festivalen och titta på festivalens webbplats, eller att fråga vänner som har varit där. Det är också lämpligt att få reda på var festivalen är belägen och hur man tar sig dit, och om det finns några regler som gäller för parkering eller andra transporter.

Välja rätt kläder

Vid festivalbesök är det viktigt att välja rätt kläder. Om det är en utomhusfestival bör man klä sig lämpligt efter vädret och se till att ta med sig lagerkläder och regnkläder. Man bör även ta med sig bekväma skor som är lätta att promenera i. För en inomhusfestival bör man se till att klä sig för att passa in i festivalens stil och klä sig så bekvämt som möjligt.

Ta med sig nödvändiga saker

När man ska besöka en festival är det viktigt att ta med sig nödvändiga saker som vatten, mat och medicin. Man bör också se till att ta med sig solskydd och något att sitta på när man tittar på artisterna. Det är också viktigt att ta med sig något att skriva på, som en anteckningsbok och penna. Detta för att kunna föra anteckningar om de artister man har sett och de minnen man har gjort.

Var försiktig

Vid festivalbesök är det viktigt att vara försiktig. Man bör hålla koll på sina saker och försöka befinna sig i trygga områden. Det är också bra att undvika att dricka för mycket alkohol, eftersom det kan leda till olyckor.

Ha roligt

Det viktigaste när man ska besöka en festival är att ha roligt. Försök att njuta av musiken och möta nya människor. Och oavsett vad som händer, glöm inte att njuta av allt som festivalen har att erbjuda och alla minnen som du skapar.

Lämna ett svar