Meny Stäng

Festivaler i Travemunde

Travemunde är en av Tysklands mest populära sommarorter, vilket bland annat betyder att det anordnas en hel del festivaler och andra roliga tillställningar och evenemang i staden. Även för en turist kan det vara mycket trevligt att besöka dessa, då många av festivalerna och evenemangen inte liknar de evenemang som vi har här hemma. Därför kommer här en kort guide till festivaler i Travemunde, för att du ska kunna veta lite mer om vilka festivaler du skulle kunna besöka, och även för att göra det lättare för dig att pricka in dessa när du planerar din resa till Travemunde.

Populära festivaler i Travemunde:

Travemunde promenade festival

Detta är en festival som hålls i Travemunde mitt i sommaren varje år. Då lever strandpromenaden i Travemunde upp riktigt ordentligt, då bland annat olika föreställningar, cabareer och andra små ställ ställs upp där. Dessutom kan man äta gott, direkt på den fina strandpromenaden, då det även säljs mat där.

Shantyfestivalen

Detta är en festival med sjöfartstema, som också anordnas under sommaren. Massvis med fina skepp kommer till Travemunde då, och även flera körer, som sjunger och underhåller på plats. Framför allt barnen brukar tycka om piratskeppen, som också besöker Travemunde hamn då.

Travemundes segelfestival

Som bara kallas för Travemunde festival. Det är den näst största segelfestivalen i Tyskland, och det kommer över 3 000 personer för att delta i den varje år. Mycket underhållande, även för den som inte seglar själv!

Segelfestival

Jazzfestivalen

Brukar anordnas i maj, och gör om Travemunde till ”Nordens New Orleans”. I särklass den bästa festivalen för alla jazzälskare!

Lämna ett svar